Winter Games | Fredrik Helness gikk fem på med ett smil

Morten Bilde

Ingenting er som spillere som griper sjansen og skaper en illusjon det nesten ikke er mulig å avsløre. Fredrik Helness har spilt seg opp til å bli en av Norges beste spillere, men på dette spillet fikk han en liten prøve han nesten ikke kunne finne ut av.

Ruter 9 var utspillet fra den dyktige Danske landslagspilleren Morten Bilde i syd, den fikk løpe til knekten hos Fredrik Helness.

Neste trekk var hjerter til esset før spar 9 løp rundt til esset hos syd. Kløver 4 var fortsettelsen fra syd. Hvordan tenker du at dette sitter?

Fredrik Helness fryktet at motparten så ned på en stjeling i ruter. Hvis han tar finessen i kløver og den sprekker kan han etter all sannsynlighet få ruter ess og ruter til stjeling i fortsettelse for en beit.

Men spar 9 hadde da trukket esset fra syd. Det så derfor sikkert ut å ta for kløver ess fulgt av spar til knekten. Nå kan han ta ut trumfen og spille ruter. På den måten vil motparten kun få stikk for spar ess, ruter ess og kløver konge.

Som tenkt så gjort. Fredrik stakk med kløver ess og spilte spar, da nord fulgte med liten la han knekten. Men da ble det teppefall når kortene så ut som dette

 

Morten Bilde hadde vært skikkelig våken. Han lagde en illusjon om at finessen i spar fikk fint da han stakk med spar ess i stedet for damen i første runde. Morten kunne se at kontrakten var urokkelig med sine to stikk i spar sammen med ruter ess.

Slik spillet nå gikk kunne han ta for spar dame, kløver konge og fortsette med ruter til makkers ess for en beit.

Fantastisk motspill av den svært dyktige Morten Bilde, ett motspill helt i verdensklasse.

Det var Fredrik som fortalte om spillet til meg, men hadde ett smil om munnen, det var selvsagt ikke noe han kunne gjøre noe med. Av og til er du rett og slett utspilt!