Seriemesterskapet 2018 | HAUGE nok en gang

Sælensminde-Hauge fra oppgjøret mot lag Lillevik

Det er vanskelig å ikke la seg imponere over lag HAUGES suksess i de siste års seriemesterskap. Alle tre makkerpar leverer pluss på butleren og de vinner 9 av 11 kamper, herav mange med store siffer. En stor gratulasjon er på sin plass til Rune Hauge, Erik Sælensminde, Boye Brogeland, Espen Lindqvist, Erik Berg og Christer Kristoffersen.

Resultat 1 divisjon

Fra 2-divisjon var det tre sterke lag som sikret seg opprykk, gratulerer til BARTNES (Bartnes – Morken – Andersbakken – Lunna – Bogø – Forfot), LANGEN (Langen – Bjerkset – Skjetne – Berg – Helgemo) og FODSTAD (Fodstad – Aarebrot – Sæterdal – Halderaker – Hagen – Bang – Anjer).

Resultat avd A                   Resultat avd B                   Resultat avd C

Ett spill

Det var mange fine og morsomme spill, men dette var kanskje det som fikk meg til å trekke mest på smilebåndet – selv om det gikk utover meg selv!

Det er slike meldeposisjoner som kan avgjøre en lagkamp. Hva ville du gjort med mine kort når jeg forteller 2 spar er svake to og vi er i sonen, motparten utenfor.

 


I lagkamp liker jeg å ta det sikre. Jeg var ikke sikker på at 5 spar ville gi 11 stikk, men jeg var helt sikker på at 5 hjerter ikke kunne vinnes. Derfor doblet jeg, det gikk pass rundt.

Det skulle vise seg å være en grov feilvurdering da kortene så ut som dette

 Andre Øberg hadde ingen problemer med å vinne 12 stikk da han løste hjerterfargen. Jeg kan ikke huske å ha sett ett slikt spill hvor du ser på E D x i trumf bak innmelder og ett side ess samtidig som makker har meldt også står det 12 stikk hos motparten!

Det var latter rundt bordet da vi noterte 12 stikk for -750, men det skulle vise seg å være buttspill i vår kamp. På den samlete butlerscoren ga det ikke mer enn – 5 for oss, det var nesten normalscore å doble hjem 12 stikk i 5hjerter!

Hadde jeg meldt 5 spar ser jeg ikke bort fra at Øberg hadde kjempet med 6 hjerter, da ville noteringen blitt -1210! det var det også 2 makkerpar som gjorde i seriemesterskapet.