1 divisjon | Ulf Tundal grep sjansen

Ulf Tundal

Fra tid til annen må du være kreativ for å nå helt frem i spilleføringene. På dette spillet fra 1 divisjon synes jeg Ulf Tundal var både kreativ, tøff og aktuell da han spilte hjem en utgang som egentlig ikke «var» der.

Spar 10 i utspill vant Ulf med kongen. Det så rimelig håpløst ut for hjemgang med 4 tapere i minorfargene, men Ulf ga ikke opp.

Hjerter til ess, hjerter konge med avkast av kløver før en hjerter ble stjålet høyt ga håp om hjemgang.

Liten spar var neste trekk, og da vest fulgte med syveren spilte Ulf slik han trodde det satt, han ba om ÅTTEREN fra blindemann, øst kastet en kløver. Da finessen gikk fint fortsatte han med hjerter til høy stjeling, vest kastet en kløver. En spar gikk til esset, øst kastet enda en kløver.

På den godspilte hjerteren kastet Ulf enda en kløver, det samme gjorde vest. Ettersom motparten holdt på ruterfargen var Ulf nå hjemme da han fortsatte med ruter til knekt og konge. Motparten kunne spille to runder kløver, men den vant Ulf med en trumf før han også fikk det siste stikket i ruter.

Som vi ser kunne motparten holdt 4-kort kløver og kastet seg ned til doubleton ruter, men det er ikke så lett å spille motspill. De ble nok litt oppgitt da Ulf tok finessen i trumf og sikret seg to inntak til å hente den godspilte hjerterfargen!

Uansett var det ett tøft spill av den forhenværende verdensmester Tundal!