1 divisjon | Melder du storeslem med Alexander Flakstad?

På dette spillet meldte Alexander Flakstad storeslem helt alene, men det var ikke så dumt det da kortene satt riktig, ville du gjort det samme?

Alexander Flakstad fant greit ut av dette spillet da han flakset seg opp i storeslem på intuisjon og en liten andel flaks.

Men sånn er det, du må gripe de muligheter som byr seg ved det grønne bord.

Alexander hadde en god hånd og da makker kunne fortelle om utgang med støtte i hjerter gikk han selvsagt på mot storeslem.

Men Tundal gjorde meldingene litt verre da han hoppet til 6 kløver. Mange spiller Dopi/Ropi etter innmeldinger mot Blackwood, men når motparten melder høyere enn 5 i trumffargen utgår vel den konvensjonen, eller har du ikke diskutert denne posisjonen med din makker?

Alexander tolket Bogens pass over 6 kløver som interesse for melding. Han satset alt på at nøkkelkortene var på plass selv om Bogen slo av storeslemsinvitten.

Og riktig var det da trumfen var fordelt 2-2 kunne spilleføringen bare stjele to ruter og kaste en kløver på spar konge.

1510 ga Flakstad 11 imp mot lilleslem fra lukket rom.  

8 Comments

 1. Greit å melde 7… ikke greit å melde 6ruter og deretter melde 7 på makkers avslag 🙂 Var veldig glad for at makker ikke tenkte før han meldte 6hj. Da hadde dette blitt flaue saker 🙂

 2. Aha – dere bruker altså «omvendte» tenkepauser her 🙂 Smart – selv om dere sikkert ikke har diskutert possen i detalj!

  Når du begynner å tenke på 6 kløver, vet makker at det bare vil være 6 ruter som kommer til å gi ham et problem, så han har god tid til å forberede seg. Når 6 ruter kommer, kan han vel alltids ta seg en aldri så liten pause før han slår av med 6 hjerter hvis han har en dårlig hånd? Da vet han jo at du aldri kommer til å løfte uten å risikere å få turneringslederen på nakken. Men hvis han (som nå) er interessert i noe mer, vil han selvsagt alltid melde 6 hjerter uten grukk, for ikke å sette deg i en vanskelig posisjon hvis du fremdeles har lyst til å melde 7.

  Var det ikke det som skjedde – bevisst eller (ganske sikkert, får vi tro) ubevisst? I motsatt fall må jo 6 ruter ha vært en meningsløs melding.

 3. Ja. Akkurat slik var det. Jeg tenkte (ubevisst) at makkers 6hj i tempo var for å vise tillegg samt beskytte meg slik at jeg kunne legge på selv.

  Nei gitt… var nok et par utslag av flaks det der. 1. At jeg ombestemte meg og 2. At det sto.

  Så får jeg skrive anklager om juks på uflakskontoen 🙁

 4. «Afrikaneren» belyser noe jeg faktisk ikke har tenkt på før, at en skikkelig utspekulert juksepave selvsagt snur logikken for å gjøre det vanskelig å bli tatt.

  Når det gjelder Alexander så har han det reneste bridgehjerte jeg kjenner, posisjonen må ikke blandet med hans person eller oppfattes at han gjorde noe annet enn å kløne litt med å ta imot sin egen invitt i ett ubesluttsomt øyeblikk.

  Jeg leser Leif-Eriks innlegg med ett glimt i øyet, men poenget er viktig og vel verdt å følge med på når man møter mer tvilsomme typer som ønsker å gjøre comeback på den internasjonale arena.

 5. Jeg ønsker ikke å mene noe om denne saken, men tema ligner litt på en sak jeg husker fra Finnmark for mange år siden. En spiller hadde allerede overmeldt korta sine og de var i en konkurransesituasjon om delkontrakt. Hans makker var kjent som en i overkant etisk bridgespiller. Vedkommende tok seg nettopp derfor en laaaang tenkepause før han passet. Makker passet selvsagt og det ble et voldsomt rabalder det og da.

 6. Kan også tolkes slik?
  Øst forteller vest, ved å løfte sin egen 7 hjerter-invitt, at han var interessert i 7 grand.
  Men siden vest meldte avslag på 6 ruter nøyde øst seg med 7 hjerter.

  Kanskje ville det ikke være helt urimelig av vest å melde 7 grand med ruter K og spar EK ?

  Hvis dette ikke var østs plan bør turneringsleder vurdere å fastsatte kontrakten til 6 hjerter, eller kanskje til 7 grand..
  For ingen (så) gode spillere vil fiske med 6 ruter uten grunn.

  Men like sannsynlig er det kanskje at øst melder 6 ruter for å ta makker med på råd, hvis han forventer 7 kløver fra fi.

Kommentarer er lukket.