NM LAG | En spilleprøve

Hva er vel mer gøy enn en oppgave som spillefører i en jevnspilt lagkamp. Det er nå du kan få vist frem om du er å regne med når det strammer seg til eller ikke.

Du er SYD og dette er hva du ser

Utspillet fra vest er kløver 6, nå overtar du. Hva er din plan for suksess?


Det var vel liten tvil om at utspillet som oftest er singleton. Hvis du lar den seile til damen hos øst vil han fortsette med hjerter som korter blindemann. Nå er vi avhengig av at vest har 3-kort trumf og ruter konge for å vinne kontrakten ved å fortsette med liten kløver.

Ett annet spørsmål er hvorfor ØV ikke er med litt mer i meldingene med 10 hjerter til sammen, normalt ville vel øst løftet 2hjerter til 3-trinnet med 4-kort støtte? Kan det være vest har en hjerter ekstra i sonen hvis fargen er dårlig?

Dessverre så ikke kortene slik ut, den aktuelle spillefører spilte seg beit da han la liten og øst vant med damen og angrep med liten hjerter til trumf hos nord.

Spillefører kunne ikke ta for ess-konge i spar og måtte bare spille liten kløver. Nå kunne øst stikke med kongen og spille ny kløver til stjeling hos vest. Dermed var beiten ett faktum når øst måtte få ett stikk i trumf da kortene så ut som dette

 

Men hva om spillefører stikker utspillet med kløver ess og spiller ny kløver. Øst kommer inn men nå er tempoet litt annerledes. Han kan presse i hjerter, men den trumfer nord og spiller ny kløver til øst.

Nå har spillefører kontroll ved å trumf en kløverretur med tieren som vinner hver gang øst har D kn eller vest startet med 3-kort trumf.

Jeg vet ikke hva som er beste spilleplan, men muligheter for hjemgang var det hvis du traff blink i stikk 1!