Sjelden måte å «stampe» på fra USA

Fra Nail Life Master Pairs, hvor Brogeland-Lindqvist kom på en glitrende 4.plass, har jeg hentet dette spillet fra bulletin 3 som fikk meg til å trekke på smilebåndet. Spillet ble referert av Barry Rigal.

Les resultatlisten HER

Mike Kamil er en skikkelig luring. Han er en profil blant bridgeproffene i USA og er ofte å se høyt oppe på resultatlistene. På dette spillet kom han dårlig ut i meldingene, men reddet seg glitrende inn da motspillet ikke var på høyden.

Nesten alle åpnet med 15-17 nt på vests hånd og ble spillende der. Etter det naturlige hjerterutspillet fra nord ble det 8 eller 9 stikk.

Men her var 1NT 13-15 og da var naturligvis Kamil innpå med en dobling i siste hånd. Nå falt øksen da vest kunne redoble og fluktruten stoppet ikke før de var i 2NT med Kamil i SYD som spillefører!

Kontrakten er født 2 beiter, kanskje 3 med ett skarpt motspill, men vest startet med ruter dame som Kamil stakk med esset. Kløver til nieren gikk fint og vest stakk kløver konge i neste stikk. Ruter knekt tilbake ga håp da Kamil vant med kongen og spilte liten ruter til tieren hos øst, vest kastet styrke i spar.

Spar dame i vri gikk til konge og ess før en ny spar trakk knekten fra øst. Øst fortsatte med ny spar.

Den vant Kamil med tieren og hentet sin godspilte ruter 8 i denne posisjonen

Hva skulle vest kaste?

Kløveren måtte han holde så da ble det en hjerter, det samme kastet nord. Men da fortsatte Kamil med hjerter 8 fra hånden og nå kunne motspillet velge om vest skulle bli innspilt på andre hjerter honnør for å spille fra kløver knekt eller om øst måtte gi Kamil ett stikk i hjerter.

Dermed ble det hele 7 stikk på Kamil for en beit. Det ga ØV 100 poeng og Kamil 80 % score sammenlignet med de 120 og 150 de fleste andre vant som ØV!

 For å unngå «innspillet» måtte ØV tatt for ess-konge i hjerter tidligere før de ga Kamil stikk på spar 10. De kunne også spilt hjerter eller spar tidligere i spillet eller lasjert kløver konge, slik motspillet nå gikk ga de Kamil akkurat tempo til at fargene ble eliminert og posisjonen oppsto.