En spenstig utgang med våken spilleføring

Fra en klubbkveld i Kristiansand BK kommer dette spillet hvor aggressive meldinger kombinert med nøyaktig spilleføring førte frem

Det var lagkamp, det påvirket kanskje syds vurdering da han slo til med utgang mot en passet makker. Men doblingen av 1 var «negativ» så litt verdier måtte det være hos nord.

Kløver dame i utspill vant første stikk, neste kløver trumfet syd. Ut fra meldingene la syd vekk dobbeltfinessen i trumf og fortsatte med spar til ess fulgt av ny spar som øst vant med kongen.

Posisjonen var blitt denne

Hva skulle øst gjøre?

Han ville etablere trumfknekt og presset med kløver som syd trumfet med damen.

Fortsettelsen var ruter ess og ruter til kongen.

Hvis begge motspillere hadde fulgt ville han nå bare fridd seg med trumf til knekten hos øst og på den måten enkelt ta resten av stikkene når nords hjerter forsvinner på ruteren

Men aktuelt var vest fri for ruter og da kunne syd nyte godt av sin forsiktige spilleføring da han bare fortsatte med ruter til tieren. Ruter dame ga avkast for en hjerter før neste ruter ga avkast for den andre hjerteren. Øst kunne trumfe, men nå ga hjerter ess og trumf de siste stikkene til spillefører for hjemgang.

Hvis øst hadde vridd hjerter i posisjonen ovenfor får syd tilsynelatende et valg om han skal spille på hjerteren 5-2 eller 6-1. Men aktuelt så har ikke SYD råd til å gi vekk ett stikk i hjerter. Gjør han det vil en vri til kløver kreve at han trumfer med damen og sette opp motpartens spar knekt til deres fjerde stikk, altså må syd stikke med esset ta ut trumfen med spar dame og satse på at ruteren gir nødvendig antall stikk.