Landslagssamling | Erik Dahl rister på hue

Det er ikke mange bridgespillere jeg respekterer så mye som Erik Dahl. Analysene er sylskarpe og han snakker rett fra levra. Det betyr at ingen slipper unna hvis de overser varianter ved det grønne bord.
Erik har sendt meg ett lite hoderist etter å ha bakspilt landslagstreningen fra Sandefjord, han er ikke imponert. Jeg synes nok han er litt streng, men det er fine spillpoenger Erik henter frem, her er det mye å lære også for landslagsspillere!
Her får dere Eriks dom over landslagstreningen, Erik synes ikke å være imponert.

Hei Nils,

Jeg ser litt på det norske landslaget som spiller «finale» mot Polen. Men jeg orker ikke se mer, maken til bortspill av kontrakter skal man lete lenge etter.

De norske SYD kom i 3 NT og fikk ruter ut fra vest denne ble dukket til kongen og neste ruter ble også dukket til vest.

Spiller Vest hjerter tar øst stikk og 2 beit, men han fortsatte med ruter. Den norske spilleren toppet nå sparen og gikk 4 bet. En enkel finesse i spar ville gitt 9.

I det andre rommet ble den Polske syd spillefører i 4♠. Her hadde øst doblet en hjerter melding i nord og utspillet fra vest var hjerter 9 til konge og ess. Vest tok også for hjerter dame før han skiftet til ruter i tredje stikk. Polakken i Syd stakk med ess, og greide å rote seg 2 beit etter å ha tatt ess-konge i kløver.

Spiller han på damen tredje i spar hos vest er det bare å spille en spar til knekt, spar tilbake til kongen fulgt av hjerter til stjeling eller bare stjele en hjerter med en gang. Nå kan han ta ut trumfen og sette opp den femte hjerteren for avkast av ruter.

Neste spill var om mulig enda verre:

De norske spillerne stoppet i 2 ♠ fra nord, han kunne vunnet kontrakten med gikk en beit.

Ved det andre bordet var det mer spenning da SYD ble spillefører i 5♦ doblet etter disse meldingene

Hjerter i utspill fra vest gikk til kongen og esset. Spar stakk vest med esset før kløver dame løp til esset hos syd. Ruter dame trakk konge og ess før en spar ble stjålet hos syd.

Nå gikk syd i sin egen felle da han dessverre hadde damen i hjerter. Han tok for hjerter dame og dermed kunne ikke kontrakten lengre vinnes – damen skulle heller vært en liten hjerter!

Hadde han spilt hjerter til stjeling fulgt av spar til stjeling ville kongen falt fra vest. Nå kan spillefører spille hjerter dame til STJELING og kaste kløvertaperen på den godspilte spar dame.

Vest kan trumfe med knekten, men kan ikke nekte syd resten av stikkene.

Er det dette vi kaller Landslagstrening?