En spennende slem fra landskampen

I landskampens åpen klasse ble det seier til Erik Berg – Christer Kristoffersen sammen med Steffen Simonsen – Christian Bakke.  I dameklassen ble det seier til Nederland.

Resultatene finner du HER

Fra semifinalen mellom de to Norske lagene kommer dette spillet hvor ingen av de norske spillefører traff den aktuelle sitsen, men lett var det absolutt ikke!

Du kan få prøve deg først.

Du har som SYD blitt spillefører i 6 etter at vest har meldt inn minst 5-5 i og . Vest starter motspillet med ruter konge, hvordan spiller du kortene?


Jan Tore Berg stakk med ess og fortsatte med ny ruter. Vest vant med knekten og fortsatte med kløver knekt. Nå ble spillefører litt trang i overgangene. Men det hang på hvor spar knekt befinner seg.

Jan Tore vant med esset og fortsatte med kløver til spar 7, den trumfet vest over med knekten og spilte ny spar. 1 beit da spillet så ut som dette

 Jeg vet sannelig ikke hva som er beste spilleplan etter en slik innmelding, men uheldig var det i alle fall for Berg å treffe sitsen på denne måten.


Christian Bakke kom også i 6 uten innmeldinger fra motparten. Her startet vest motspillet med kløver knekt.

Christian vant med esset, spilte ruter til ess, hjerter til stjeling, ruter som vest vant og fortsatte med ruter – øst kastet en hjerter.

Syd trumfet og fortsatte med hjerter til stjeling. Nå måtte han velge om han skulle spille på at hjerteren ordnet seg eller trumfe en runde til (må gjette om trumfen sitter 2-2).

Christian valgte kanskje en grei plan da han fortsatte med spar ess og ny spar, men nå måtte vest få stikk for hjerter dame.

Jeg tror han skulle spilte hjerter ess før den siste stjelingen i hjerter for å se om fargen er i orden eller han må stjele en til, men dette er kanskje marginalt.

I den norske kampen ble spillet derfor uavgjort med beit på begge bord.