Steinkjer Open ble en suksess – En tøff dobling satte standarden

Kurt-Ove og Svein Gunnar

Suksess både for arrangør og to guttebasser fra Mo!

Svein Gunnar Karlberg og Kurt-Ove Thomassen var akkurat så frekke at de stakk av med seier både i par- og lagturneringen. I lag spilte de med Christer Kristoffersen og Gunn Tove Vist.

19 lag og 31 par er bra. Det er viktig at vi har arrangører som legger til rette for disse turneringene som trekker folk også utenfor det nærmeste distriktet.

Resultat Lag                                                       Resultat Par


Et spennende spill fra lagturneringen var dette. Nybakt festivaldronningen Liv Marit Grude er i sentrum med en spekulativ, men suksessfull dobling!

Som vi ser kombinerte Liv Marit sperremelding og straffedobling! En sjelden løsning som denne gang traff skikkelig bra.

Hun tenkte nok at her var motparten presset i meldingene og hadde tatt en sjanse. Med ett ess var hun villig til å sette press en gang til og økte innsatsen med en dobling.

En slik dobling må vel bety at du ligger i øvre sjiktet av spørremeldingen, så er det opp til makker å vurdere. Men i praksis vil en makker kun ta ut med en fordelingshånd uten motspillsverdier, om det gir god en god stamp er kanskje ikke så lett å si. Men en sjansemelding må det i alle fall sies å være, i alle fall når makker har passet 3NT og din hånd er balansert.

Spar i utspill satte fart i motspillet og det hele endte med 800 i belønning til Grude. Selv om kampen endte med tap fikk vi sett en tøff kandidat til damelandslaget uten frykt i meldeboksen.