Andy Robson med årets blink i meldeboksen?

Andy Robson

Andy Robson – David Gold er to av Englands sterke bridgespillere. De har hentet medaljer internasjonalt og er absolutt å regne med når titler skal fordeles.

Gutta møtte selveste Geir Helgemo i bronsefinalen fra Transnationals. Den vant de og da var dette spillet ett godt bidrag.

Ved det andre bordet meldte Zimmermann seg opp i 7 og måtte notere en beit da kløvertaperen ikke kunne unngås. Hadde du og din favorittmakker funnet ut av dette?

Men Robson – Gold ville det annerledes, meldingene gikk som dette

Her ser vi en tradisjonell overføringssekvens fulgt av cue-bids og Blackwood. 6 fra Gold er storesleminvitt og spør makker om tredjekontroll i kløver (damen eller to små).

Det var nå Andy Robson fant det geniale budet 7. Han vet av makkers storesleminvitt at ruter ess er på plass. Og han vet at makker har 5-kort spar, altså kan han kaste håndens kløver på sparfargen. Noe man ikke får til hvis spar er trumf. Det var gode odds for at 7 hadde vel så store sjanser som 7, derfor var dette et «gratis» forslag fra Robson.

Gold var med på notene da det passet perfekt med singleton hjerter.

Selve spillet gikk fort da oppgaven var å stjele en hjerter hos øst. Så lenge ruteren ikke var fordelt med 5-kort hos nord eller syd var det nå 13 enkle stikk.

2140 + 100 fra det andre bordet ga gutta 19 IMP etter ett fantastisk 7 bud fra Andy Robson.