Bermuda Bowl | Tapt mulighet i motspill for Monaco?

Vi er nå halvspilt i round-robin og Monaco har vist svakhetstegn. Periodevis har de vært utenfor topp 8 og jeg er ganske sikker på at gutta ikke har spilt til sitt vanlige nivå, men nok kunne ha rettet opp i deler av de tapte impene selv. Jeg håper de får opp dampen og kommer seg inn blant topp 8, men da må laget løfte seg fra de første kampene.

Følg resultatene HER

Dette motspillet har jeg hentet fra oppgjøret mellom Monaco og Sverige hvor Tor startet bra, men ikke fulgte opp. Kunne han ikke klart bedre?

Som vi ser ble Syd spillefører i 3♦ etter et naturlig meldingsforløp.

Geir Helgemo server spar 10, liten hos nord liten fra Tor og knekten hos spillefører. Nå fulgte ess-konge-dame i trumf, makker følger med 2-4-10 og Tor kastet kløver.

Så kommer hjerter fra nord. Så er det opp til deg hopper du på med ess eller lar du den løpe?  Hva er eventuelt planen for 5 stikk og beit i kontrakten?


Tor Helness lot hjerteren løpe, men det ble veldig feil da kortene så ut som dette

Nå hadde spillefører fått sitt niende stikk med hjerter knekt og da Tor kastet en spar på ruter i neste stikk ble det hele 10 stikk og 130 til Sverige.


Men hva om Tor stikker hjerter knekt med esset og spiller tre runder kløver.

Det er vel ikke så urimelig å anta at spillefører har fordelingen 4-1-6-2 for meldingene og spilleføringen så langt.

  • Spar 10 må være fra 10 x
  • Syd har ikke mer enn 2-kløver ettersom makker har meldt 2 kløver!
  • Hjerter har han en eller to av ettersom han ikke redoblet 1♥ som støtte.

Spillefører kan trumfe den tredje kløveren, men nå kan han ikke unngå at Tor får to stikk i spar for en beit.


Ved det andre bordet ble Zimmermann overivrig da han frivillig meldte seg opp i 5♦, ble doblet og delte ut 500 til Sverige. Det ga 12 svenske imps!