Bermuda Bowl | Helgemo fikk svensken på kroken

Geir smilte ihvertfall!

Det er ikke til å unngå at de store spillene blir mest interessante. Det er her de store antall imps bytter eiere og de største avgjørelsene faller. Er du god og heldig treffer du på disse, er du litt bakpå blir disse feil.

Følg resultatene HER

Fra kampen mellom Monaco og Sverige kjørte Sverige kampens 10 første spill og ledet med nesten 40 imps, men så kom dette spillet hvor Geir Helgemo holdt roen, maska og hentet frem ett godt spill

Jeg kan ikke huske å ha sett en slik hånd som Geir i SYD har her tidligere. Men 9-kort gående major og K kn x x i en farge på siden er mange stikk hvis du får satt riktig trumf!

Geir startet forsiktig med 1 og nå støttet makkeren han til 2! Mange ville kanskje bare hoppet til 6, men Geir ante at det kunne bli meldt litt fra motparten og valgte en rolig løsning.

Over 5 forhastet han seg ikke og meldte forsiktig 5. Nå meldte øst, som bestilt, 6 og da lot Geir seg presse til 6 (noe som selvsagt var planen hele tiden).

Svenske beit på agnet og hentet frem en dobling.

Spilleføringen var selvsagt ikke noe problem og 13 stikk ble landet for 1310 i riktig protokoll.


Meldingene ved det andre bordet fikk ett helt annet trykk da svensken angrep på en annen måte

Jeg vet ikke, men jeg liker 4NT. Den kombinerer effekten ved å «sperre» for motparten og mulig finne storeslem! Helt kontroll har man ikke i denne sekvensen, men moro ble det!

Rimstedt kunne vel ikke gjøre annet enn å melde 7 og nå sto alt på om svensken klarte å røyke ut hvor spar dame hadde funnet sin plass.

Ruter i utspill ga ingenting gratis til spillefører som nå måtte gjette. Jeg vet ikke om det var noen større argumenter for å treffe spar dame i vest eller øst, men Svensken la ned spar konge og måtte notere en beit…….

DET var en HAUG med imps i sving……. 16 til Monaco i stedet for 5 til Sverige!

Selv om Sverige kjørte kampen og vant stort varmet det i alle fall litt med en aldri så liten scoring til våre gutter.