Bermuda Bowl | En liten spilleprøve i utgang

Ja så setter vi oss ned sammen med de store gutta. Det er fult av prestisje og hver melding og hvert kort overføres direkte på BBO.

Du har kommet i spotlight som spillefører i utgang på dette spillet, leverer du som publikum forventer?

Du ble altså spillefører i 4♥ som syd og vest starter motspillet med spar 8, liten fra nord, knekt fra øst og esset hos deg.

Du spiller hjerter til kongen, øst kaster en spar. Hjerter dame i neste stikk vinner vest med esset og spiller ny hjerter, øst kaster en ruter og en spar.

Du vinner hos nord og spiller en liten spar til nieren som kjøper det stikket, vest er fri og kaster en ruter.

Nå begynner dette å se ut som en mulig kontrakt. Vi må bare unngå å tape mer enn to stikk på de siste kortene. Hvordan ville du spilt?


Her ligger det vel et aldri så lite innspill å blinker. Du spiller derfor ruter ess og ny ruter. Den løper til damen hos øst som vrir kløver knekt.

Hva tenker du om den, og hvordan tenker du beste mulighet for hjemgang er her?

Det vi vet om spillet er så langt at øst har fordelingen Dknxxx – D?xx kn?xx

Hvis ruterhonnørene var splittet kunne vest stukket opp og vridd kløer om det var viktig for motspillet, mye kan derfor tyde på at øst har K D i ruter. Hvis han i tillegg har kløver ess tror jeg han ville doblet opp på 4♥, evt meldt 4♠.

Men hva med kløver 10?

Slik kortene er fordelt vil alltid øst vri knekt eller 10 i denne posisjonen. Altså gir ikke knekten noen større indikasjoner enn at vest normalt har esset og vi må gjette hvor tieren er.

Følger vi «begrenset valg» skal vi legge i damen og spille på at tieren er hos vest, men velger du motsatt er det også lov.

Aktuelt satt kortene som dette

Slapp du kløver knekt til kongen og fortsatte med kløver til nieren fikk du en god start på Bermuda Bowl og et klapp på skulderen fra dine lagkamerater!