Bermuda Bowl | Reserven viser seg frem med pen variant

Jean Charles ALLAVENA spiller for Monaco i årets Bermuda Bowl. Selv om Zimmermann har signert det sterke Italienske makkerparet Versace-Lauria har de karantene, derfor ble årets løsning reservepreget med Martens-Allavena som tredjepar. For de fleste av oss er han ukjent som spiller, men at han vet hvordan kortene går fikk han frem i denne spilleføringen.

Åpningen 2NT viste begge minor (antageligvis 5-5) og videre meldinger ble vel nesten som de måtte bli.

Spar i utspill gikk til damen og esset før ny spar gikk til stjeling hos vest med hjerter 10. Ruter konge kom i retur til nords ess.

Hvordan ville du løst denne spilleføringen?

Allavena hadde fått en opplysning da vest åpnet med 2NT for begge minor. Når han nå viste frem singleton spar og allerede har stjålet med hjerter 10 er det vel slik at vest maksimalt har ett kort igjen i trumf.

Hvis det er en liten trumf hos vest kan ikke spillefører nekte øst to stikk med E 9 x x i trumf. Men hva om vest har esset i trumf?

Jo da finnes en løsning, nemlig å spille liten hjerter fra begge hender!

Dette gjorde Allavena, det skulle vise seg å være veldig riktig da kortene så slik ut

Vest måtte på med esset i trumf som nå var singleton. Dermed kunne Allavena ta ut østs siste trumf med K D kn som han klokelig hadde spart på.

Kanskje reserven ikke er så mye dårligere enn sine mer kjente lagkamerater likevel?

 

1 Comment

  1. Er det flere enn meg som reagerer på at de rikeste av de rike bare kan kjøpe spillere til sitt landslag? I alle andre sammenhenger (ikke Qatar og håndball) kreves det en tilknytning til landet for å konkurrere med flagget på brystet. Et VM blir i mine øyne ikke et VM, men et proffmesterskap. Skal det være slik?

    Velkommen hjem Geir og Tor!!!

Kommentarer er lukket.