Bridgefestivalen | Sluttspurt for Anne Lill (i)da som vant NM Mix Lag

Eskil Hagen

Eskil Monrad Hagen, Anne-Lill Hellemann, Odin S. Svendsen, Ida Wennevold og Jon-Egil Furunes vant NM Mix Lag etter å ha levert en solid siste sesjon. Ingen overraskelse at disse rutinerte spillerne stakk av med pokalen, men godt levert!

Sluttresultat

Det var nok av morsomme og aktive spill, men dette spillet var kanskje et fint eksempel på hva som skal til for å kjempe i toppen – litt drag og en aktiv meldestil.

Liv Marit Grude og Christian Bakke har aktive fiber i kroppen. Det ser vi av meldingene. En tynn åpningsmelding og en tynn «invitt» hos svarhånden brakte de til den sjanserike, men steintøffe utgangen 3 NT

Vest fant det dødelige utspillet av spar knekt. Hvis øst klarer å stikke med esset og vri ruter knekt blir det 2 beit. Men det var ikke urimelig at øst lot spar konge vinne første stikk når han så ned på E 10 sjette. Har makker ett inntak blir det mange sparstikk……

Når du er i «siget» og tar en slik sats slipper du selvsagt unna at motparten blinker motspillet. Når spar konge vant stikket hentet selvsagt Liv Marit Grude sine syv stikk i kløver og hjerter ess for hjemgang og 600.

Ved det andre bordet gikk meldingene som dette

Som vi ser var nord-syd ved dette bordet langt mer forsiktig. Jeg tror jeg hadde valgt å melde 3♣ hos syd, men noe mer enn det var det ikke naturlig at de siktet seg inn på.

2♠ gikk en beit, men 11 imp til årets sølvmedaljører i NM Mix Lag.