Bermuda Bowl | Powerplay fra toppoppgjøret

Så er endelig Bermuda Bowl i gang. Og første kamp var intet mindre enn Monaco – USA 1. Varm kaffe på kanna og Helgemo-Helness i tett kamp mot Meckstroth-Rodwell er gøy.

Det tok ikke lang tid før gutta fikk vist frem tøffe meldinger og solid spilleteknikk.

Som vi ser åpnet Meckstroth rimelig tynt på sin balanserte 10-poengshånd og frivillig gjenmeldte 1NT over redoblingen! Når den balanserte 12-poengs svarhånden tråkka på til utgang ble det svært hardt meldt. Helgemo påskjønnet sluttkontrakten med en dobling som kanskje ba om annet en spar ut (lighner-tonet?).

Tor Helness startet motspillet med hjerter 10, nå var første prøve som spillefører besto da han ba om damen fra blindemann (dette etablerte finessen mot vest knekt).

Geir leste kortene riktig da han fortsatte med spar 10. For en urutinert spiller ser jo dette ut til å være en sikker beit.

Spillefører kan stikke med nords konge og fortsette med hjerter 9. Hvis den vinner fortsetter han med ruter knekt. Nå blir det fem stikk i ruter, 2 i hjerter og 1 i spar for 8 totalt og en beit…….

Men så kom mottrekket fra Meckstrothh, han LOT SPAR 10 VINNET STIKKET!

Og nå var det plutselig litt mer krevende å hente beiten. Forbindelsen mellom øst-vest var delvis brutt og antall sparstikk redusert til to. Sammen med hjerter og kløver ess blir det bare fire. Altså måtte Geir nå vurdere hvordan dette kunne gå beit.

De mulighetene som lå mest i dagen var

  • Å passivt fortsette med hjerter, hvis vest har ruter 10xx eller spillefører bare har 4-kort ruter kan det fungere greit, evt at makker har spilt ut fra 10 x og knekten etableres direkte som beit
  • Å vri liten kløver. Dette krever at makker minst har kn 9 x i kløver og spillefører maksimalt 10 x. Nå kan makker gå opp på sparess og vri høy kløver når han kommer inn slik at motspillet får to stikk i kløver sammen med to i spar og hjerter ess

Helgemo kunne se at spillefører hadde åpnet uten åpning og da var det rimelig sannsynlig å treffe 5-kort ruter.

Etter en god tenkepause falt valget på hjerter, men da ble det 9 stikk og 590 på det amerikanske superparet.

Hadde Geir klart å vridd liten kløver ville det vært et fantastisk motspill. Men spilleføringen av Meckstroth slo det gnister av. Det blir tøft å klå disse gutta i årets VM.