Bridgefestivalen | Utspillsprøve fra NM Mix Lag

Gunnar Gundersen og Torhild Hanssen er et rutinert makkerpar fra Sørlandet. De spilte sammen med Bente Holmen og Jan Wannberg en flott første dag og er ett av lagene som kjemper om medaljer siste spilledag.

Følg resultatet i NM Mix Lag HER

Gunnar er kjent for å ikke la en sjanse gå ifra seg, og skulle det innebære å strekke kortene litt i meldeboksen gir det bare ekstra glede.

Du skal få kortene til vest og bestemme deg for utspill når du møter Gunnar som spillefører i 3NT etter at han hoppet direkte til 3NT over din makkers 2 åpning. 2 i gunstig sone trenger ikke være all verden, men 5-kort spar kan vi nok forvente.

Hva er ditt utspill?

 


Mariann Grude valgte naturligvis hjerter konge (som de fleste av oss andre ville valgt). Men det skulle vise seg å være akkurat det Gunnar trengte da kortene så slik ut

Som vi ser ble hjerter konge gunstig for spillefører. Nå ble hjerter knekt etablert som inntak. Han kunne derfor hente ruterstikkene og ta finessen i spar. Da kløveren samtidig var blokkert for motspillet ble det rett så gøy

Gunnar stakk med esset og fulgte opp med ess-konge i ruter. Hjerter mot blindemann kunne Mariann ta med damen, men uansett hva hun gjorde kunne motspillet bare ta 3 stikk i kløver (noe de gjorde). Men nå var overganger og mellom hendene i orden og Gunnar kunne spille hjem sin kontrakt via finessen i spar.

600 smalt godt i kassa da syd fikk åpne 1 i lukket rom og etter at vest meldte inn 1 fulgt av to passlapper gjenmeldte syd 1NT for å fortelle om 18-19 grand. Nord la seg på den naturlige og forsiktige linjen og lot syd spille 1nt. Det ga 210, men 9 imp til Gundersen for den litt hissige 3NT meldingen.