Spingold – Blink i spilleføringen mot Boye og Espen

Dette spillet ga 12 imp til SHAN mot DIAMOND i Round of 32 i Spingold. Ma vant sin utgang etter en god spilleføring i en kontrakt Platnick ikke traff like bra på.

Platnick vant spar i utspill på hånden og fulgte opp med ess-konge og ny kløver. Øst vant med og fortsatte i spar. Dermed ble sparstikkene etablert hos vest mens ruter ess var inntak. Platnick traff hjertervarianten men måtte likevel notere 1 beit.

Ma var derimot mer stram i spilleføringen da han vant utspillet i spar på ånden og fortsatte med ess-konge i kløver. Da «bare» damen falt snudde han seg rundt og spilte ruter. Espen fulgte lavt og da vant blindemanns konge.

Nå fulgte Ma pent opp med liten hjerter til håndens knekt. Når den holdt var det «bare» å sette opp sitt niende med spar knekt. Espen lasjerte, men da fortsatte spillefører med hjerter til ess og hjerter til finesse for hjemgang.

Godt spilt av Ma som kunne sin ABC.

Som den våkne leser har inne i sin bridge-kunnskap er oddsen for 3-3 sits i kløver bare 35 % (sjansen Platnick spilte på) mens ruter konge hos vest er 50 %. Hjerterfargen måtte uansett løses for hjemgang.