Nationals – Spingold | Brutalt og tøft av Boye

Boye Brogeland elsker å sitte ved bridgebordet ved store anledninger. Han går ikke av veien for å melde eller spille på det han føler er riktig, selv om det kan være godt utenfor allfarvei. Selv om det kan se tøft ut underveis gir Boye aldri opp og prøver alltid å lete etter stikk.

På dette spillet fra semifinalen i Spingold fikk vi se Boye gå hardt på i meldingene og hente frem den lille muligheten han fikk i motspillet.

2 var en konstruktiv svake 2 i spar. Den fristet nok Boye til å doble, selv om jeg må si det er tøffe tak, er det også sjanserikt. Han vet motparten er litt hardt ute og var villig til å øke innsatsen med en straffedobling.

Spar 3 var Boyes utspill og den løp til kongen hos vest og liten fra spillefører. Spar 10 i neste stikk vant syd med esset.

Ruter 3 gikk så til kongen hos nord. Ruter 2 var fortsettelsen og nå kastet Espen Lindqvist i øst spar 2. Syd la nieren og Boye vant med ruter knekt.

Nå ble planen om å etablere makkers sparfarge ikke fult så spennende da han neppe kaster spar hvis han har ett sikkert inntak (ess). Altså måtte Boye lete ett annet sted etter beiten. Gutta er flinke til å benytte lavinthall i motspill og Boye tolket spar 2 som kløver.

Det ser ut som kontrakten nå kan vinnes uansett men Boye vridde KLØVER!

Hele spillet så slik ut

Kløver dame trakk kongen fra Espen og esset hos syd. Ruter i nestes stikk la Boye liten på og nord vant med tieren. Posisjonen var nå blitt denne

For å vinne kontrakten må spillefører ta for kløver knekt før han spiller hjerter til ess, tar spar dame med avkast av kløver og spiller ruter. Nå kommer Boye inn på ruter ess men er «innspilt» og må gi spillefører 2 stikk i hjerter.

Men spillefører var under press etter dette motspillet og fortsatte med hjerter til tieren på hånden og Boyes knekt. Boye fortsatte med kløver og nå kom enda en feil da spillefører vant med knekten fulgt av hjerter til ess og ruter.

Boye vant med esset og kunne fortsette med hjerter konge og hjerter. Nord vant med damen, men måtte gi Espen det siste stikket og den andre beiten på kløver 10!

300 ga 12 imps da Brian Platnick vant 3NT ved det andre bordet etter å ha lest sitsen riktig og latt hjerter 10 seile rundt tidlig i spilleføringen.