Spingold – Boye og Espen melder slem

Boye og Espen

I lagkamp er det viktig å treffe på de store spillene. Mitt inntrykk er at Boye og Espen også er dyktige i denne delen av spillet. De klarer ofte å melde slem som har gode odds. Foruten ett godt utbygd meldesystem er det selvsagt guttas bridgeforståelse som gir utslag.

På dette spillet fra R32 i Spingold fant de beste slem da de valgte minor på 4-4 tilpasning i stedet for 6-2 i hjerter.

Nøkkelmeldingene ble Espens 3♣ og Boyes løft til 4♣. Nå gikk toget til 6♣ og Espen luktet på storeslem hvis Boye hadde hatt ruterkonge.

Kontrakten spiller ikke seg selv og må håndteres med fin hånd.

Ruter konge i utspill lot Espen beholde stikket. Syd fortsatte med ruter og nå var oppgaven ikke vanskelig da Espen vant andre ruter, hentet ess-konge i kløver før han trumfet en ruter.

Nå fortsatte han med trumf dame, hjerter til håndens ess før kløver ess tok vekk syds siste trumf. Nå ga hjerterfargen resten av stikkene og 10 imp da motparten stoppet i 4♥ ved det andre bordet!

Det kan se ut som kontrakten blir krevende hvis syd snur spar i andre stikk, men den kan fortsatt vinnes ved å trumfe fulgt av en trumfrunde, ruter ess og trumfe en ruter før du spiller hjerter fra topp.

Nå kan du stjele over når syd trumfer, men har hjemgang i trumf for å hente hjerterstikkene. Tar du to runder trumf blir det imidlertid litt tyngre.

Hvis gutta hadde meldt 6♥ vil trumfutspill stoppe stjelingen i ruter og holde kontrakten nede på 11 stikk, det var derfor viktig å treffe 4-4 tilpasningen i kløver når du skulle melde slem.

Kampen ble for øvrig vunnet med 11 imp!