Nationals – Spingold | Katastrofe hos proffene

Nationals betyr store honorarer til de høyest ansette makkerpar i verden. Her hyres de inn av rike sponsorer som forventer resultater. Da tar det seg ikke så bra ut med meldemisforståelser eller feil som koster skjorta.

Fra «Round of 16» har jeg hentet dette spillet i oppgjøret mellom Pepsi– Gupta hvor de meritterte Nederlandske verdensmesterne Brink-Drijver ikke akkurat fikk innvilget bonus for sin innsats.

Gupta meldte og vant 3NT som NS ved det andre bordet og alt så ganske normalt ut.

Men så klikket det i meldeboksen hos det Nederlandske makkerpar, som for øvrig «takket nei» til å spille for Nederland i VM i August på grunn av hensyn til familie og sitt arbeid som profesjonelle bridgespillere.

Jeg antar 2 er en konvensjonell melding, kanskje en slags lebensohl? Uansett så skjønner jeg ikke helt hva Drijver tenker på da han gjenmelder sparfargen med 4. Han må ha oppfattet Brinks 3kløver som god løft med støtte i spar. Det må ha vært flaut å spille den kontrakten for kamera live på BBO!

Motspillet gjorde ingen feil og hentet beit etter hjerter i utspill fra øst.

Det ga Gupta 12 imps i en ellers jevn halvrunde og håp til oss dødelige som ser at selv de beste kan gjøre grove feil.