Meckstroth teller stikk

Meckstroth – Rodwell har i en årrekke vært ett av verdens sterkeste makkerpar. Resultatene er imponerende med VM titler og det som hører til!

Meckstroth ble nylig innlemmet i ACBL Hall of Fame og var blant annet aktuell da han tidligere i sommer kjempet i toppen av EM PAR i makkerskap med Zia.

Fra Summer Nationals i USA har jeg hentet dette spillet hvor MECK tok et magadrag og hentet frem en skikkelig «Hammans 3NT».

Som vi ser manglet Meckstroth både hold i motpartens farge og nok stikk til å klare 3 NT, men rutinert som han er vet han det er gode muligheter for at slike kontrakter ordner seg. Han har noen sikre stikk i sin ruterfarge og ofte kommer makker med et par honnører. Normalt vil makker melde pass hvis du melder inn 3♦ på en slik stikk-sterk hånd, derfor tok han skjebnen i egne hender og meldte 3 NT.

Jeg liker slike meldinger som vi kan definere som praktisk bridge. Han går for alternativet med størst oppside, nemlig utgang.

Aktuelt så kom makker med litt ekstra slik at han kanskje hadde meldt 3 NT etter en normalt 3 ♦ innmelding, men det tar likevel ikke vekk gleden over å se praktisk bridge.

Selve spilleføringen ga 12 ganske lette stikk etter spar i utspill som ble sluppet til hånden. Ved det andre bordet meldte NS seg opp i 5. Motspillet fant ikke spar ess og ny spar i utspill og dermed ble det 12 stikk for 620, men 2 imps til NICKELL i en halvrunde de vant hele 36-1 på 15 spill!