Brogeland-Lindqvist herjer i USA

Espen og Boye

Etter en glimrende 2.plass i hoved-parturneringen i det pågående Nationals har vårt stjernepar vist gode taker for den nye sponsoren DIAMOND i hovedlagturneringen SPINGOLD. I skrivende stund har de spilt seg frem til «round of 32» etter to runder i cupspillet. Det betyr 3 cupkamper til før finalen, noe gutta har klart før og vi håper de får til.

Jeg har hentet ett spill fra oppgjøret mot SMITH hvor gutta kanskje var litt heldige.

Som vi ser av kortene står det storeslem (7♥) for NS hvis motspillet ikke starter i kløver og trumfen ikke sitter 5-0. Kløver i utspill tar vekk det viktige kløveress som inntak for sparfargen som normalt vil gi nødvendige avkast.

Aktuelt så var 5-0 sits i trumf heller ikke gunstig for lag SMITH som meldte storeslem. Fasit ble 3 beit.

Brogeland-Lindqvist var unormalt passive da de stoppet i 4♥. Jeg tror Espen smilte litt da øst startet motspillet mot 4♥ med kløver konge og han kunne se at 7♥ ville gått beit. Nå var det fortsatt spill for 6♥ helt til han oppdaget den skeive trumfsitsen, men da ble vel smilet enda litt større.

Jeg vet ikke hvordan kortene best skal meldes, men tror mange hadde strukket seg opp til både 6 og 7 ♥.

Hva er så oddsen for hjemgang i 7♥?

  • Trumfen 5-0 har ca 4 % sjanse
  • Kløver i utspill (hvis du har meldte spar og hjerter) er vel ett av 3 alternativer, ofte spiller man ut trumf mot storeslem…. La oss gi kløver 1/3 sjanse i utspill altså 34 %
  • Sparfargen må heller ikke være fordelt 6-0 som er rundt 1,5 % sjanse
  • Totalt ville jeg tippet rundt 60 % sjanse for hjemgang i 7♥?

6♥ har litt ekstra mulighet da man ved for eksempel kløver konge i utspill kan kontre og spille kløver knekt med avkast av spar ess fra hånden. Nå har man etablert kløverstikk og kan vinne 12 stikk hvis kombinasjonen spar/kløver gir 3 avkast for håndens rutertapere.

Følg NATIONALS LIVE HER