Så gikk Helgeness 1400 også!

Jeg kan nesten ikke huske å ha sett gutta betalt ut slike siffer uten at det er stamp mot slem hos motparten. Men jaggu meg så kom det ikke et slikt spill i Yeh Bros hvor de kjempet om tredjeplass.

Som vi ser var dette en fordelingshånd hvor oppgaven var å ikke bli spillefører!

Jeg vet ikke hvordan meldingene gikk hos Helgeness, men gutta meldte seg opp i 3♥, ble doblet og måtte notere 1400 da kontrakten gikk 5 beit! Når vi ser alle kortene skal det være mulig å hente ett stikk til for spillefører, men på slike spill er det ikke lett å definere en fasit verken i spilling eller melding.

Lauria-Versace hentet 800 i 2♥ doblet så de hadde vel et håp om noe annet enn 12 imp i utbetaling!

Zimmermann tapte bronsefinalen med 19 imp.


Fra finaleoppgjøret mellom Kokish og Pepsi gikk meldingene som dette

Gitelmann åpnet med en sterk kløver, det skulle vise seg å være lurt da motparten fikk meldt hver sin av hans to farger før han skulle melde igjen! Enda bedre var det at han nå hadde straffedobling i meldeboksen.

Motspillet slo ikke gnister og de rotet seg ned på 2 beit for 500. Men hva gjør vel det når de Polske verdensmestere ikke har straffedoblinger!

Jeg vil tro Nowosadzki klådde i lanken da 2♥ ble meldt inn, men dobling ville vært opplysende! Kalita klarte ikke å doble opp igjen, men valgte å melde kløverfargen. Da ble det turneringens laveste score med 110 inn på dette spillet! Det ga 9 imp til Kokish som dermed fikk en fin reise inn til seier i turneringen.