Redoblingen kostet 1600

Fra finalespillet i Yeh Bros har jeg hentet denne katastrofen som virkelig satte fart på imp-kalkulatoren.

Som vi ser skapte de forskjellige meldesystemer og aggressivitet ett skikkelig svingspill i finalekampen. Gitelman sin sterke kløveråpning ble satt på prøve da NS aggressivt gikk på til 4. Den kontrakten kunne ikke Gitelman gjøre så mye annet enn å doble. Motspillet ga 200 i beit, selv om det kunne blitt mer var det bra da ØV ikke så lett vinner noen utgang.

Men de Polske verdensmesterene ved det andre bordet rotet seg godt vekk. Jeg antar 1 er polsk kløver, en tvetydig melding som enten er svak grand, naturlig med kløver eller en 18 + hånd. 3 gjenmeldingen var i beste fall aggressiv og nå bar det rett i ulykka da de hverken hadde tilpasning eller sitsen med seg. 5 ble selvsagt doblet og det hele endte med 4 beit for 1100 og 16 imp til Kokish!


Det er ikke så ofte du redobler en kontrakt motparten straffedobler, men av en eller annen grunn valgte Hurd-Wooldridge å prøve denne taktikken da Geir Helgemo straffedoblet 5. jeg har dessverre ikke meldingsforløpet, men en kombinasjon av optimisme og misforståelser må det ha vært.  

Erfaringen ble ikke bra for de eller så dyktige amerikanske gutter og 3 beit senere sto det 1600 til Helgemo.

Ved det andre bordet ble også USA doblet, denne gangen i 4 spilt av syd. Den kontrakten ble ikke redoblet, men måtte likevel notere – 500. Det ga lag Zimmermann 19 imp og håp i kampen om tredjeplassen i turneringen.

Dessverre holdt det ikke helt inn for vårt superpar denne gangen, men mange spennende spill ble det!