Live fra Finale EM PAR: 2 spill med Arthur

Arthur Malinowski

Arthur vant kvalifiseringen sammen med makker David Bahkshi. De synes å holde formen bra og ligger så langt og kjemper om topp 10 plassering. Jeg ville avsløre litt av magien og tok meg en tur på hjørnet hvor Arthur var i sving mot et sterkt fransk makkerpar.

I første spill fikk vi se Arthur i tredje hånd, som kanskje ble noe uheldig.

Tredje hånd gunstig frister mange til å hente frem en åpning med de tynneste verdier. Arthur valgte også å åpne 1 tross dårlig farge og lite poeng. Motparten meldte naturlig frem til 3NT som var normalkontrakten på spillet.

Det som ikke var så normalt var at nå ble det Arthur som skulle spille ut i stedet for syd ved de fleste andre bord (øst åpner 2nt hvis Arthur passer i åpning).

Da Arthur startet motspillet i spar ble det 9 raske stikk til spillefører. Jeg har ikke sett detaljene på spillet, men antar at noen med syds hånd spilte ut kløver og hentet en beit.


I neste spill fikk også Arthur muligheten til å bidra med en melding ikke alle ville valgt.

Som vi ser gikk han innpå med 1 på 4-kort farge i sonen. Tøft og aktuelt. Franskmennene meldte seg naturlig opp i 4 som jeg vil tro 99 % av salen gjorde.

Men nå hadde Bakhshi et naturlig spar utspill i stedet for ruter som enkelte andre valgte. Dermed endte det med 10 stikk som nok ga Arthur en score litt over middels.

Ikke de tøffeste spillene, men vi legger merke til at Arthur er hissig på meldingene. Tøffe innmeldinger og tynne åpninger, det er ikke sikkert vi skal prøve dette hjemme!