KUBAC – ZORLU leder EM par

Tokay, Zorlu og Versace

Det ble en dårlig norsk dag i EM PAR. Helgemo-Helness ligger på 17 plass og neste norske på listen er Lie-Berset som har middels score. Det er langt opp til medaljekampen, det spørs om ikke løpet nesten er kjørt, men vi skal aldri avskrive Geir og Tor, plutselig kommer gutta i dytten og da ramler poengene inn.

Lederparet er et rutinert tyrkisk par. Zorlu er rundt pensjonistalder, men spiller stødig. Han har representert Tyrkia siden 70-tallet og er absolutt en av favorittene til å vinne EM.

Følg EM PAR Live HER

Jeg satte meg ned for å se da lederparet møtte de som foreløpig ligger på sølv, Versace-Tokay, i nest siste runde.

Zorlu ble tidlig satt på prøve da han så ned på følgende hånd

Versace, alle i sonen, åpnet til venstre for Zorlu med 4♠ som nord. Øst og syd melder pass, så er det din tur som vest.

Hva ville du gjort med Zorlus hånd?


Zorlu tenkte litt på posisjonen før han valgte å si PASS. Med engang tenkte jeg at det var da veldig deffensivt, men samtidig var det selvsagt litt sjansebetont å melde 5♥ som kanskje ville vært mitt alternative valg av melding.

Spillet så slik ut

Det var veldig rett av Zorlu å ikke løpe inn i dette melingsforløpet. Det var en rekke andre i EM som gikk inn i meldingene og ble doblet for 500 i beit. Men ved ett bord var det et par som brukte straffedoblinger av åpninger på 4 i major, nemlig Kindsbekken – Voll. Der kunne Roar Voll i siste hånd doble for straff og fikk hentet 200 i beit.

  • Melder du pass får du 50 % på spillet
  • Doblet du for straff får du 65 % score
  • Meldte du 5♥ får du 12 %

Vi kan vel ikke gjøre annet enn å notere at det var lønnsomt å være forsiktig i meldeboksen.

En annen ting er at du kan prøve deg som spillefører i 4♠. Øst starter med ruter dame som du vinner med kongen. Spar fra blindemann går til kongen før en ny spar går til damen hos vest. Han tar for hjerter ess, kløver ess og spiller ny kløver som du stjeler.

Spar går til esset før nok en kløver stjeles på hånden. Nå tar du trumfen til buns. Posisjonen før den siste ser slik ut

Nord tar sin siste spar og da er øst skvist.

  • Kaster øst ruter forsvinner kløver knekt hos syd og de to siste stikkene går til E 9 i ruter
  • Kaster øst kløver dame kaster syd ruter 9 og tar de to siste på ruter ess og kløver knekt

Det var stor forskjell på en og to beiter, så det er viktig å følge med, men denne posisjonen så du vel tidlig ville oppstå, Versace gjorde i alle fall det og slapp med en beit.