Live finale EM PAR: En tapt mulighet

Jeg tok en titt da Berset – Lie skulle møte Stokkvik – Sivertsen. Et spennende oppgjør mellom gamle kjenninger ved det grønne bord.

På dette spillet fikk Terje Lie en sjanse til å gjøre et middels-spill til topp, men han feiga ut.

Spar 6 i utspill vant han med esset, nå fulgte ruter til ess og kløver til damen. På kløver ess kastet han en spar fra hånden før en kløver ble stjålet hjem.

Hjerter dame ble så dekket av kongen og esset hos blindemann. Nå fulgte hjerter til knekten og posisjonen var blitt denne

Det var nå Terje feiga ut. Han skulle spilt ruter til stjeling, kløver til stjeling og trumf 10. Nå har han overgang på spar konge for å hente den godspilte kløveren for 12 stikk.

Men Terje fryktet at nord hadde den siste hjerteren og la seg på 11 stikk ved å spille hjerter til nieren fulgt av kløver til stjeling. Det er kanskje slike sjanser du må benytte deg av hvis du skal nå opp i medaljekampen?

3 Comments

  1. Dette er vel ikke et spørsmål om å ha nok hår på brøstet. Men om å spille med oddsen. For det første: Terje ser ut til å være i en normal kontrakt. Da gjelder det å se hva som er mest sannsynlig.
    Ville Nord dekket hjerter dame med trumfkongen tredje, når han ser at spillefører åpenbart vil ønske å trumfe ruter i bordet? Lite trolig. Altså er det Syd som etter alt å dømme har tredje hjerter.

  2. Jeg tror nok en EM finale setter en annen ramme rundt tøffe valg enn vi opplever i den lokale klubben. Du har et middelsspill og en fair mulighet for å gå for toppnotering, men som igjen kan føre til bunn. Det handler om å tørre å gå for muligheten.

    Når det er sagt så var dette spillet mest for å illustrere situasjonen, Terje er en av våre sterkeste spillere. Det var mye enklere for meg som satt uten press som bakspiller og vurderte situasjonen.

  3. Jeg er helt enig i at EM er noe annet enn å spille i klubben. Og min mening var ikke å kritisere Terje, som jeg har den største respekt for som spiller (og derfor tok jeg ham også ut på det forrige EM-landslaget). Jeg skrev min kommentar klokken 5 om morgenen, og beklager hvis den var litt røff i kanten.
    Men det bridgefaglige poenget mitt var at man også i EM par må spille med sannsynlighetene når man er i en normal kontrakt. Faktisk kan man nok stole enda mer på kortlesingen i EM enn man kan i klubben. I klubben ville kanskje noen dekket med trumfkongen tredje. I EM tror jeg nesten ikke slikt skjer.
    Derfor mener jeg fortsatt at dette var en sjelden glipp av den gode Terje, og ikke et spørsmål om han er tøff nok til å følge sine egne analyser i praksis. Det er jeg sikker på at han er.

Kommentarer er lukket.