Superspilleføring fra EM mix lag

Russiske Anna Gulevich fra lag MNEPO overkjørte lag ZIMMERMANN i semifinalen fra EM Mix Lag. Vi har tidligere nevnt at hun og makker Mathusko tendenserer til litt i overkant tøffe sperremeldinger, men av de kan å føre kortene er det liten tvil om.

På dette spillet fikk Anna sving over kortene og leverte en forrykende spilleføring i en krevende spilleføring.

Kløver ess i utspill måtte trumfes hos nord. Utfordringen er å unngå at motparten får to stikk i trumf samt to stikk i sidefargene. Det er begrenset med overganger mellom hendene og mye å gjøre. Ettersom blindemann ble kortet i utspillet må spillefører nå prøve å trumfe sine to kløver samt ta finessen i ruter. Med kun ett inntak (spar konge) synes dette som en krevende oppgave.

Men Anna fortsatte med spar til kongen fulgt av ruter dame til konge og ess. Ruter til tieren gikk også bra før en kløver ble trumfet hos blindemann.

Nå fulgte ruter fra blindemann, øst kastet kløver og nå trumfet syd med ÅTTEREN. Vest trumfet over med esset og spilte spar til blindemanns ess. Nok en gang fulgte stående ruter, øst kastet et sort kort og syd trumfet med NIEREN.

Kløver gikk så til trumf konge, og posisjonen var blitt denne:

Løsningen var enkel og elegant da hun spilte stående ruter og overtrumfet østs lave trumf med tieren. Nå fridde hun seg i spar og måtte få på trumf knekt bak øst dame for det tiende stikket og hjemgang.

Slik kortene sitter kan ikke motspillet stoppet hjemgang etter denne meget flotte spilleføringen. 7 imp ble belønningen da motparten stoppet i 3 med hjemgang ved det andre bordet.