Det handler om å sitte i sonen

Geir "kaninen" Brekka

Min opplevelse av å spille bridge er at det er gode og dårlige dager ved det grønne bord. Noen sesjoner flyter kort og meldinger din vei og 60 % score ligger nærmest å venter på deg. Men i lengre turneringer kommer det også motfaser hvor du kanskje skal være fornøyd om du slipper med 45 % score!

Det blir spennende å følge våre par videre i EM mix par. Onsdag starter semifinalene. De som sitter i A semifinalen må spille rundt 52 % for å nå finalen, de som spiller B semifinalen må bli topp 5 eller spille rundt 60 % for å komme seg til finalen.

Jeg har ikke sett nøyaktig fordeling av finalister mellom turneringene, det kommer vel også an på hvor mange av lag-finalistene som takker ja til en finaleplass i par. Ta derfor disse tallene med forbehold.

Som et lite innspill til dette har jeg hentet frem statistikken til to av de sterkeste norske makkerpar i kvalifiseringen til EM mix par. Det ene hadde en fantastisk første sesjon fulgt av en middels andre sesjon, Det andre hadde motsatt utvikling. Begge kvalifiserte seg med god margin, men hvem føler seg best i morgen mon tro?   De som føler de ga vekk eller de som fikk en skikkelig opptur?

Jeg har trua på begge makkerpar, men her er det om å gjøre å holde seg fast og tåle den motglien som vil komme.