Vist eliminerer i NM

Gunn Tove Vist

Gunn Tove Vist – Christer Kristoffersen er hentet inn på Studentenes finale lag for å sikre medalje. Halvspilt kamp 2 er de litt bak skjema, men kommer helt sikkert til å ta godt for seg resten av NM.

På dette spillet fikk Gunn Tove muligheten som spillefører etter at motspillet glapp sine sjanser.

Som vi ser førte en ivrig åpningsmelding makkerparet opp i utgang. Det ser ut som motspillet kan hente 3 stikk i spar og 1 i ruter for beit, men av og til er det ikke så lett når man bare ser sine egne kort!

Vest startet motspillet med spar ess og vridde til kløver som nord vant med esset. To runder trumf ble så fulgt av kløver til damen hos øst. Han vridde ruter til blindemanns ess.

Det er rart ingen av motspillerne fortsatte med spar, særlig at øst ikke tok for singleton dame når sjansen bydde seg, men slik er bridgen. Feil gjøres.

Det var sjansen Gunn Tove trengte, hun fortsatte med ruter til trumf, kløver til trumf og ruter til trumf. Posisjonen var nå blitt denne

Spar kunne motspillerne velge om øst skulle komme inn på damen og spille ruter til dobbeltrenons eller om vest skulle stikke over med kongen og etablere blindemanns knekt som vinner!

Studentene kunne dermed notere 620 etter et fint eliminasjonsspill.  Det ga 10 imp da BAK stoppet i 3hjerter på det andre bordet for 140.