For høy risiko i NM

Vikersund ano 2010

Når du spiller lagkamp er det et par regler man skal være forsiktig med å ikke respektere. Spekulative straffedoblinger av delkontrakter er noe jeg ikke setter særlig høyt.

I NM Lag kom dette spillet i toppoppgjøret mellom Vikersund og Topbridge. Etter å ha ledet med 30 imp halvspilt begynte Topbridge å slurve og ta for store sjanser i andre halvrunde, det ble hardt straffet da kortene gikk Vikersunds vei. Men på dette spillet må jeg si det var fortjent at den tvilsomme doblingen ikke smatt inn.

Som vi ser lafset øst til 2NT basert på sin sparbeholdning bak nords melding. Det kan selvsagt være riktig, men det er stor fare for at den sterke (18-19) hånden hos syd produserer noen stikk før du evt kan hente sparstikk.

Det var også det som hendte etter at vest startet motspillet med spar som løp til tieren og esset. Nå handlet det om overstikk for spillefører. Etter ruterinnmeldingen safet han ved å spille ruter til kongen for hjemgang og 490 i protokoll. Det ga 8 imp da syd i lukket rom åpnet hånden med 1NT (solid undermelding!) og fikk spille den for 150.

I parturnering kan du spekulere med slike doblinger, i lagkamp liker jeg dårlig at man tar på seg sjefshatten og satser på vegne av hele laget med slike doblinger.

Etter dette gikk flere spill Vikersunds vei og de snudde kampen til uavgjort med en rekke større svingspill. Om det var risikovilligheten hos Topbridge som ga Vikersund den nødvendige dytten og snudde kampen eller ikke får være usagt, men det er ikke uvanlig at et dårlig spill leder til en dårlig fase

Følg NM HER