Beyer og Jon – tok skalpen til Kristiansand i 08!

Jon Sveindal er bidragsyter til bulletinen i NM. Jon er en av våre aller beste bridgespillere igjennom tidene og kan se tilbake på en rekke NM-titler og landslagsspill. Selv om jeg allerhelst hadde sett Jon som spiller i årets finale gleder jeg meg til å lese bulletinen og følge med hva gutta får til av underholdning for oss sofa-spillere.

I 2008 spilte Jon og Beyer finale i NM lag mot undertegnete. Selv om Kristiansand kom greit ut av det på sluttresultatet (sølv) var det gutta som herjet med oss på dette spillet fra internt oppgjør

Som vi ser doblet Jon Sveindal 3NT som blir en lightner-posisjon. Det betyr at han ønsker et unaturlig utspill fra makker, primært blindemanns første meldte farge (spar i dette tilfellet).

Det var midt i blinken og da Kristiansand til og med flyktet til spar ble det i alle fall ikke noe dummere for Jon og Beyer. De doblet selvsagt og 500 til BAK ga 9 imp.

Kanskje dette er et godt tips til årets finalister – doble litt oftere enn du gjør på den lokale klubbspillingen, selv om du møter elitespillere får du på essene!

 

2 Comments

  1. Jeg sitter her ved frokostbordet med Mikkel, barnebarnet på tre. Han blir skikkelig sint når han ser at øst melder 2NT på en hånd han opplagt burde vist ruteren sin naturlig på 2-trinnet. «Bale sejsten punkter og singel konge», forteller han. «Selv i bajnehagen melder vi 2 juter på det..»

    • Meldeteknikk har utviklet seg på 10 år 🙂 det har menyen til frokost også gjort, dessverre er feilprosenten minst like høy hos spillerne nå som den gang. Den aktuelle øst melder fortsatt like hardt og høster pene resultater

Kommentarer er lukket.