Ny dobbeltsving til «heldige» Nederland

Landkveld - Bos Det enkle var det beste!

Dette spillet fra Norge-Nederland ga vest en spennende utfordring med en svært sterk hånd. Alle de tre spillerne med vest sine kort løste utfordringen på hver sin måte!

Som vi ser fra åpent rom stoppet det under slem for livgård-Aa. Terje prøvde så godt han kunne, men Allan hadde ikke noe hjelp i Terjes farger og slo naturlig av.

Ettersom kløveren satt 2-2, sparen 3-2 og hjerter konge i kapp var det 12 lette stikk å hente. Jeg tror 6♣ er en helt grei kontrakt som har flere muligheter, men om man skal være der er eller ikke skal jeg ikke være for sikker på. Jeg synes likevel det var forsiktig å stoppe i utgang, det er lite som skal til før kontrakten har gode muligheter.

Som vi har sett tidligere hadde de Nederlandske en annen innfalsvinkel med et lite snev av mer agressivitet enn de Norske, meldingene hos de Nederlandske øst-vest gikk som følger

Jeg likte Lankvelds «enkle» løsning. Han bestemte seg for å melde slem og presset makker til å velge da han rett og slett hoppet til 5♠ i andre melderunde.  Det må være entydig at han ønsker å spille slem og har lengre kløver enn spar, og ber makker velge mellom spar og kløver.

Overbeeke valgte 2♦ som er krav til utgang, nå synes jeg ikke han fikk noe god kontroll og han mistet sin lengste farge. Det var flaks for Nederland at han fant sparfargen 3-2 og fikk hjem 980.

Nok en gang, en spennende meldeposisjon og forskjellige taktikker i meldingene ga Nederland et litt heldig dobbeltsving i scoringsprotokollen.