Riktig rekkefølge på stikkene i motspill?

Motspill har vi ofte hentet frem hvor vi ser det kan være krevende. Mitt inntrykk og påstand er at det er nettopp motspillene som skiller de sterkeste spillere og makkerpar fra de som ikke når helt opp. Et godt motspill krever selvsagt at man har god kommunikasjon i kast og signaler, men det krever også at man evner å sette seg inn i posisjonene og har god nok bridgelogikk til å se løsningene.

På dette spillet fikk øst prøvd seg, det ble dessverre ikke bestått.

Makker startet motspillet med ruter 6 (fordelingsutspill) til knekt og liten fra øst. Spar i neste stikk gikk til knekten hos syd, spar 10 i neste stikk gikk så til damen hos nord. Makker fulgte med 3-2 i spar så øst lasjerte nok en gang.

I neste stikk fulgte hjerter knekt som løp til damen hos vest. Ruter 4 tilbake vant øst med esset.

Hvordan tenker du kortene er fordelt og hvordan spiller du motspillet videre?

Den aktuelle øst spilte nok en ruter, men det ble feil da kortene så slik ut

Spillefører vant stikket hos nord fulgt av nok en finesse i hjerter til kongen hos vest. Motspillet kunne nå ta for ruter 10 og spar ess, men måtte gi spillefører hjemgang med kløver ess og den godspilte hjerterfargen.

Hva var det som gikk galt her da?

Øst glemte å tenke igjennom hele spillet og rekkefølgen kortene måtte spilles på.

Han kunne se at syd var i ferd med å godspille hjerter og burde angrepet syds mulige inntak. Har syd kløver konge er det ingen hast, men har syd kløver ess må den slås vekk før syd får godspilt hjerterfargen.

Ved å fri kløver dame etter ruter ess blir det noen stikk mindre på syd, bare prøv selv!