Høy risiko fra USA

Justin Lall

De er ikke ferdige helt enda i kampen om å representere USA i det kommende VM. I skrivende øyeblikk kjemper DIAMOND med FLEISHER om den siste VM plassen.

Dette spillet inneholdt ett spennende meldingsforløp.

Hva ville du som vest spilt ut etter at makker påskjønnet sluttkontrakten med en dobling?

Her er det viktig å ha klare avtaler med makker. Er dette en «lightner» posisjon hvor dobling ber om blindemanns farge i utspill, eller er det bare en straffedobling hvor du skal spille ut spar som dere har meldt begge to? Eller kan det være at makker ber om noe annet enn spar i utspill, altså hjerter eller kløver?

Nei bridge er ikke lett. Bathurst-Lall er ett av de sterke amerikanskemakkerpar som har markert seg de senere år og de hadde heller ikke klare avtaler i posisjonen.

Bathurst valgte spar, noe jeg tror jeg også hadde gjort. Det ble feil da spillet så slik ut

Lall doblet for å be makker om å spille ut hjerter (umeldt major). Det var ikke lett å forstå! Slik jeg tenker ville det da heller vært naturlig at han hadde meldt 3♥ og ikke 3♠ da han hadde sjansen.  Jeg synes Lall doblet med for stor risiko og med feil taktikk. I denne posisjonen ville jeg trodd dobling indikerte drålig spar, men tåler blindemanns farge.

Nå kunne Rosenberg tatt 12 stikk, men han tok naturligvis bare sine 9 toppstikk uten å risikere kontrakten på en finesse for overstikk.

550 ga 4 imp da lukket rom meldte 5♦ med hjemgang.