Jevnt i NM LAG – ett spill fra 6 runde

Tilfeldigheter kan av og til avgjøre kamper.

Studentene slo Kopervik 74-66 og med små marginer er det selvsagt mange spill som kunne vippet kampen motsatt vei.

På dette spillet var det meldesystemet som tilfeldigvis ga imps til Trøndelag.

Som vi ser spilte studentene kløverføringer og da øst bekreftet 3-kort hjerter med å ta imot overføringen trengte ikke vest å lete etter noe mer tilpass og la kontrakten (noe tøft) i 4.

I lukket rom fant Kopervik 4-4 i spar og valgte naturlig spar som sluttkontrakt.  

Begge spilleførere fikk ruter knekt i utspill. Etter to runder ruter svingte Kopervik, ikke unaturlig, kløver i motspillet mot 4. Den kunne spillefører stikke fulgt av hjerter til knekt. Spar til ess ble så fulgt av hjerter 9 til esset hos syd. Nå var det ikke noe motspillet kunne gjøre og 420 ble notert.

Hvis motspillet starter med tre runder ruter i utspill blir det tyngre og kontrakten beites.

I lukket rom ble motspillet enklere med ruter knekt i utspill. Nord hente for ess-konge i ruter og svingte sin single hjerter til esset hos syd. Hjerter tilbake kunne nord trumfe og en beit noteres for 50 og 10 imp til studentene.

 

2 Comments

  1. Forsiktig Nils. Som du sier, 4 hjerter blir tyngre med 3 ganger ruter, men kontrakten står nok allikevel. Går ut fra at du får mange protester…

    • Hei,

      Det stemmer at 4hj suser hjem om man leser kortene riktig og tar stikkene i riktig rekkefølge. Det er kanskje enklere enn det ser ut for de som har kommet seg til 6. runde 🙂

      (trumfe ruter i tredje stikk, spar til knekt, hjerter til tier, spar til ess og ny hjerter for eksempel til liten og knekt. Nå følger spar konge, fulgt av kløver E K D og vest er fanget).

Kommentarer er lukket.