De tyske doktorene vinner frem i sin anke mot det Tyske Bridgeforbundet

Det tyske makkerparet Michael Elinescru – Entsco Wladow ble etter VM i Bali tilbake i 2013 beskyldt for å jukse ved å benytte hoste-signaler. De omtales som «de tyske doktorene». 

Både internasjonalt og i Tyskland ble det stor oppstandelse og de ble dømt til 10 års utestengelse fra å spille organisert bridge samt livstid som makkere. I ettertid har dette vært oppe til vurdering i forskjellige instanser, og nå har de tilsynelatende vunnet frem med sin anke ovenfor det Tyske forbundet! 

Siste nytt i denne saken er overraskende. Nå ser det ut som de både har vunnet frem med sin påstand om urimelig straff individuelt og samlet.

Ikke bare er utestengelsen i 10 år fra å spille organisert bridge urimelig, men at de ikke får lov å spille sammen som makkerpar virker å ha blitt vurdert som urimelig.

Videre ser det ut til at de kan kreve det tyske bridgeforbundet for sine økonomiske tap, også fremtidige, som kan skyldes straffeutmålingen.

Det er rart å se hvor forskjellig slike saker behandles i den enkelte instans. Samtidig som de vant frem ovenfor det Tyske forbundet ble anket ovenfor WBF avslått! Men det spørs om det ikke er lenge før vi ser at de går til angrep også på denne utestengelsen via CAS, som kanskje er en noe mer krevende prosess. Det er i CAS anken i Therese Johaug saken skal behandles.

Det Tyske Bridgeforbundet har varslet at de vil bruke litt tid på å vurdere dommen og vurdere en evt anke.

Om dette betyr at de nå fritt kan spille både som makkere og ellers i det Tyske Bridgeforbund er litt usikkert, vi må bare vente og se!

Trist er det uansett utfall, både for de som evt er dømt uten godt nok grunnlag og for et fattig bridgeforbund som helt sikkert ikke kan tåle noen større krav om erstatning for økonomisk tap. 

WBF uttalelse

DBV (det tyske forbundets uttalelse)