Polakker frikjent fra anklager for juks av EBL!

Zmudzinski - Balicki tidlig i karrieren.

Balicki – Zmudzinski fra Polen ble anklaget for juks i forkant av VM 2015. Saken er nå behandlet av EBL (European Bridge League).

Den nedsatte komiteen har behandlet bevisene samt hørt partene. De fant ikke anklagene godt nok dokumentert, bevisene holdt ikke god nok kvalitet, derfor ble det ikke «innført noen sanksjoner/straff» ovenfor spillerne. Jeg kan ikke se at komiteen benytter ord som frifunnet eller uskyldig, i den grad vi skal legge vekt på det.

Rapporten gir tydelig beskjed om at makkerparet har en unaturlig plassering av meldinger og kort og får vel en klar korreks i så måte om å rydde opp i måten de melder og spiller på. Komiteen har ikke fått fremlagt bevis på at den unaturlige plasseringen av meldinger og kort har et mønster, de har heller ikke selv klart å avdekke et mønster og må derfor frifinne de anklagde. Makkerparet har i så måte brutt EBLs regelverk i hvordan kortene skal spilles.

Det er bra man har gjort en grundig vurdering av bevis og latt partene forklare seg. Dette beviser at rettsprosessene i bridge fungerer. Skal du anklage noen for juks må du ha tydelige og skikkelige bevis, ikke bare teori men også faktiske tekniske eksempler.

Samtidig var det på sin plass at det nevnte makkerpar ble tatt opp til vurdering. Jeg har selv spilt mot de og lurt på hva som foregår når kortene og meldingene fyker rundt omkring.

Delta i debatten her på Kvangraven.no om juks og bedrag!

Du kan lese hele dommen/rapporten HER