Klarer du motspillet i 1 divisjon?

Så skal du få prøve deg på motspill i 1 divisjon.

Du starter motspillet med spar 2. Spillefører ber om esset fra blindemann og spiller spar tilbake i stikk 2. Makker følger med syveren første runde, men kaster kløver 6 på den andre sparen. Syd bruker damen og du vinner med kongen.

Hvordan spiller du det videre motspillet?


Dette så da unektelig veldig rart ut. Hvorfor slapp ikke spillefører utspillet til hånden? En rask opptelling viser 6 stikk i kløver (hvis vi kan stole på makkers avkast) og 2 i spar. Kan det være slik at vi kan stoppe det niende?

Ved bordet valgte vest å spille ruter knekt, men det var ikke medisin da hele spillet så slik ut:

Jeg var spillefører i syd og kunne se at her var det desverre kun 6 stikk i kløver og 2 i spar. Min eneste mulighet for hjemgang var å finne øst med 10 9 i spar dobbel, evt den lille muligheten for at kongen var hos øst. Uansett var jeg avhengig av ruter ess hos øst.

Dessuten var det en fordel å sette vest inn igjen. Hvis jeg slipper utspillet til hånden har jeg ikke annet spill enn å ta mine kløverstikk, da får motparten en grei oversikt over kortene og klarer helt sikkert å ta sine stikk i mot.

Og det var det som hendte! Vest burde nok sett på makkers kast at her var det fare på ferde. Det burde være en mulighet for å fri seg i kløver som nok er beste mulighet.

600 ble selvsagt en gladscore for oss. Det var "bare" å la motparten få mulighet til å gjøre en feil!