Nils har blitt voksen i meldeboksen!

Det meste inn hardt, du får selv vurdere om du har til 1 eller pass i denne posisjonen med disse kortene.

 39 av 48 bord i 1. og 2. divisjon meldte inn 1 på disse kortene.

Jeg må si jeg måpte litt da jeg leste spill stensilene og oppdaget dette. Hva i all verden skal du oppnå med en passet makker i RØD mot HVIT sone med en slik innmelding?

Til og med jeg, som har et rykte for å melde hardt, hentet IKKE frem den meldingen. Jeg meldte pass og beitet motparten i motspill mot 3NT!

Det var i alle fall ikke medisin å melde inn da kortene så slik ut

Samtlige ble doblet og «snittet» noterte seg for 500 i beit, noen 800! I lagkamp må du vite bedre enn å utbetale slik scorer.

Men personlig tar jeg det som en bekreftelse på at jeg har blitt voksen i meldeboksen. Nils meldte pass i ett spill hvor 39 av 46 norske toppspillere meldte inn!

 

4 Comments

 1. God vurdering og lærerikt for mange at du deler den med oss. 🙂
  Syd ser imidlertid ut til å mangle hjerter 3 (han har 12 kort).

  • Ryktene sier GEO skriver innmelding er opplagt, men han hadde ikke sett makker passet i åpning 🙂

 2. Jeg forundrer meg over hvilke spill du velger å publisere fra Seriemesterskapet, Nils. Du har meldt inn 1sp på langt svakere kort enn dette hundrevis av ganger, men denne gangen hadde du flaks når det var rett å passe. Neste gang går det f.eks 1hj – 1NT – 3NT og du biter deg i leppa fordi du ikke fortalt makker at spar er det beitende utspillet. Geir Helgemo sier at det er farligere å stå opp om morgenen enn å melde i bridge. Noen ganger skal en bli tatt, hvis ikke har en meldt for lite og gjort livet for enkelt for motparten.

  Du har skrevet om en sinnsyk pass på 3kl dobla og et like sinnsykt hopp til 6hj der du ikke hadde peiling på hva som var rett og valgte det jeg mener norske toppspillere gjør feil etter feil på, nemlig å gamble på slemmer. Mot 3klx fant du makker med 23 balanserter og nesten bare esser og konger. I slemmen valgte utspilleren å starte med ruter ess i stedet for spar fra DKn10x. Det kommer ikke til å skje verken i Nordisk eller i EM.

  Ja, du vant 40 IMP på disse tre spillene, men i en turneringer der draget ikke sitter, taper du de samme 40 IMP’ene.

  Jeg så mange fine spill av laget dere. Kom med dem og ikke der dere hadde mer flaks enn dere fortjente.

  • Nå er du trang i blikket. Hvis du mener flertallet tror det er 450 som er løsningen på 6hj meldingen min blir jeg overrasket. Det er det spillet jeg har fått mest kommentarer på i etterkant, ikke fordi jeg var heldig eller god, men fordi det hadde god underholdningsverdi !

Kommentarer er lukket.