EM | Spennende spill

Dennis Bilde (Danmark)

EM går sin gang og Norge svinger seg inn i medaljekampen, og jeg gjetter fortsatt vi kan gratulere Norge som Europamester når alle har spilt mot alle. Danmark har så langt spilt strålende og scoret veldig bra. Dennis Bilde er en gnistrende god bridgespiller. Til daglig spiller han for de mest betalende sponsorene og høster fortjente lovord.

Men på dagens spill tror jeg kanskje Dennis ikke tok seg god nok tid. Se bare her.

Syd gledet seg til å straffedoble motparten, men makker kom danskene til unnsetning da han gjenmeldte sin 7-kort farge.

Ruter i utspill gikk til knekt og liten fra spillefører. Bilde vridde en liten hjerter til damen. Spillefører kan bare hente 3 stikk i spar, 1 i hjerter, 2 i ruter og 2 i kløver for 8 totalt. Han spilte derfor hjerter knekt til kongen hos Bilde som også hentet sine to siste hjerter.

Nå spilte Bilde litt uforsiktig tilbake ruter dame, men da ble det vondt å være dansk når spillefører vant med konge.

Posisjonen var blitt denne

Hva skulle Bilde som øst kaste på ruter ess? Kløver dame måtte han nesten holde gardert så da slapp han en spar. Det ga spillefører hans niende stikk på spar 9 for hjemgang.

Du ser vel løsningen på motspillet?

Bilde skulle bare spilt en liten spar etter hjerterstikkene. Dette gir på en måte spillefører stikk for nieren, men han har ikke overgang mellom hendene til å hente de 9 stikkene og Bilde slipper unna skvisen.

Spillefører på sin side kunne vel også gjort det skarpere, ser du hvordan?

Hva skjer hvis spillefører tar for ruter ess og ruter konge før han spiller hjerter knekt?