Gøy på Birkeland

Birkeland BK arrangerte sin årlige turnering med over 30 par på startstreken. Høy trivselsfaktor trakk til seg spillere fra Stavanger til Skien, det er all grunn til å lære av dyktige Birkeland BK i hvordan man skal arrangere en bridgeturnering.

Årets utgave ble vunnet av Odd Arne Hatten – Roar Laingen

2023-01-20  Birkelandsturneringa 2023 (bridgekrets.no)

I en heller skuffende prestasjon fra min side dukket dette lyspunktet opp. En litt spesiell form for skvis hvor kortene måtte trekkes i riktig rekkefølge

Vest spilte ut en liten hjerter, 3, 8, 9. Hjerter ess ble innkassert før en kløver til knekt ble stukket med ess. Øst spilte tilbake en spar, 6, konge og 7. Ny spar til knekt stakk jeg over med ess for å holde overgangen mellom hendene for en skvis!

Nå fulgte kløver konge, og da fargen var fordelt jevnt kunne jeg hente alle kløverstikkene, vest kastet 2 spar og en hjerter.

vi hadde kommet frem til denne posisjonen

Spar 8 satte press på vest, hva skulle vest gjøre?

Vest var nødt til å kase en ruter for å holde hjerteren. Nå kunne jeg ta for hjerter konge fulgt av ruter konge. Øst vant med ruter ess, men vest måtte følge med damen og dermed vokste håndens knekt til det viktige overstikket i parturnering.

Hvis vest hadde startet med ruter ess i stedet for ruter dame måtte jeg spilt ruter konge først- slik at vest kom inn på ess og måtte spilt hjerter tilbake fra D 10 opp til nords K kn.

Harald Gjellestad spilte kortene ganske så likt frem til samme sluttposisjon og vant de samme stikkene på den samme løsningen! Harald mente det var ganske så opplagt å spille på ruter dame hos vest ettersom det ikke ble meldt inn 1 hjerter, noe man normalt ville gjort med DT femte om det var et ess og en konge ved siden av.

Et morsomt spill absolutt vel verdt en omtale.