Prøv deg i utspill

Denne gangen spiller du lagkamp i det åpne verdensmesterskapet som nylig ble spilt i Polen. Motspillere er Jan Petter Svendsen – Lasse Aaseng og dere kjemper om avansement.

dette er hva du ser

hva spiller du ut?

Jeg bakspilte på BBO sammen med Maria. Frokost og kaffe sto på bordet og da passer det vel fint med litt bridge på ipad.

Jeg sa til Maria at her er det et ekspertutspill, ser du hvilket?

Spillet så ut som dette

Ruter ess var det utspillet som gir best mulighet for beit. Etter meldingene vet du blindemann har 10 eller 11 kort i de sorte fargene og syd har meldt 1NT etter din hjertermelding slik at du forventer hjerterstopper der. Da kan vel nesten ikke syd ha så mye mer ettersom han passet makkers åpningsmelding?

Hjerter i utspill er avhengig av at din makker har hjerterhonnør og noe i de sorte fargene, mens ruter ess kun trenger at din makker har noe i de sorte fargene og at ruteren kan godspilles. Når du starter med esset vil du kunne se hva fortsettelsen skal være og du ahr gjennomført et «ekspert-utspill».

Men historien stoppet ikke her. Vest var flink og spilte ut ruter ess fulgt av liten ruter til kongen. Spillefører vant med kongen, tok for kløver ess og fikk den dårlige nyheten om at det ikke var 9 stikk å hente. Han spilte derfor hjerter dame som vest vant med ess. Nå fikk vest tvangstanker om at spillefører satt igjen med kn x i ruter og spilte tilbake en spar! dermed kunne spillefører hente 9 stikk når spar knekt var inntak til den godspilte hjerter konge.

Men lærdommen får være begrenset til utspillet, ruter ess var et ekspert-utspill, men du hadde vel hentet beiten når du kom inn på hjerter ess!