Prøv deg mot Hult-Hallberg | WBT juli 2022

Simon Hult

World Bridge Tours juli turnering ble en suksess for team Scorway. Etter en tung start løftet Bakke-Grude laget frem til finale som laget vant etter en spennende innspurt.

https://wbtresults.org/results/2022/champions-cup-v/1/index.html#000OO000169002001000000000

I finalen var motstander det sterke laget Black som besto av Engelske og Svenske proffspillere.

Etter første halvdel ledet Black med 9 imp, så kom dette spillet opp. Hva tenker du her.

2♡ fra nord var «god» løft i spar og da valgte jeg som syd å satse på at nord hadde de riktige kortene og hoppet direkte til utgang. Et tøft valg, men selv med en skuffende blindemann var det en viss form for mulighet til hjemgang.

Simon Hult i vest startet motspillet med ess, konge og dame I ruter, jeg fulgte to ganger og kastet hjerter på den siste.

Hult tenkte seg godt om så spilte han hjerter 4 tilbake, kongen hos nord og hjerter 2 fra øst.

Det var da veldig så rart, har Hult underspilt hjerter ess etter å vunnet de 3 første stikkene?  Vel nå ble det plutselig nok inntak til både å ta finessen i kløver og spar, føles ikke det fint?

En kløver ble spilt fra nord, kongen kom på fra øst og esset vant stikket. Nå begynner det å se lyst ut, hvis trumfen kan løses uten taper vinnes 4spar ved å spille kløver til nieren, ja for du tenker vel at øst har singleton konge og vest har 10 x x x i kløver?

Som tenkt så gjort, spar fra hånden, 4 fra vest, konge hos nord og 3 hos øst. Spar 9 fra nord, 7 fra øst.

Hva gjør du, tar du finessen med knekt, prøver du å toppe ut damen hos vest eller satser du på at Gunnar Hallberg i øst har gjort en feil og lagt liten fra D T x x?

Jeg tror du kan se vekk fra at disse svenske stjernespillerne har gjort noen form for feil. Hallberg har vært profesjonell bridgespillere lengre enn jeg har levd og Simon Hult omtales som Sveriges nye magiker ved bridgebordet.

Så skal kontrakten vinnes er trumfen 3-2. Spørsmålet er om Hallberg ville lagt i tieren fra 10 7 eller om han oftere følger med 7. Eller er det slik at Simon Hult ville spilt 10 første gang fra 10 4 for å gi inntrykk av at han hadde D 10?

Jeg vet ikke hva som er beste sjanse, men her er det både psykologi, omvendt psykologi og begrenset valg med i vurderingene.

Har du bestemt deg?

Min tanke var at Hallberg med 10 7 x vil variere om han følger med tieren eller 7 andre gang. Jeg lurte også på om han kunne vær så «god» at han hadde spilt kløver konge fra K 10 for å lure meg til å ta finessen med nieren andre kløverspill!

Men det jeg lurte mest på var hvorfor Hult underspilte hjerter ess, det var vel ikke for å være snill han hadde gitt meg et ekstra inntak hos nord? Uten det ekstra inntaket ville jeg vært presset til å toppe trumffargen og bruke spar konge som inntak til å spille kløver mot hånden for å fange kongen doubleton hos øst! Men nå fikk jeg både spilt kløver mot hånden og brukt spar konge som inntak til en mulig finesse i spar.

Det er mulig jeg undervurderte motspillet da jeg tok finessen i spar, det ble feil når kortene så ut som dette

Simon Hult hadde selvsagt ikke gjort noe feil. Han kunne se at jeg hadde hoppet ut på 5-5 eller 6-4 i sort og at kontrakten sto på valget i trumf. Hallberg måtte ha en honnør for sin melding. Var det kløver ess eller trumf konge ville beiten komme uten problemer, men om det var kløver konge ville Hult gi meg mulighet for å gå beit og gi meg et ekstra inntak hos nord kunne ikke koste annet enn å gi meg mulighet til å gå beit!

Virkelig et briljant motspill av Hult som satte opp fellen og ble rikelig belønnet da jeg tok finessen i spar.

Hadde Hult presset med hjerter ess måtte jeg trumfet på hånden. Nå er vel beste mulighet for hjemgang å spile spar ess, spar til kongen og kløver mot hånden. Det vinner når spar dame faller annen og kløver konge kommer på fra øst singleton eller doubleton.

Ved det andre bordet fikk Bakke-Grude spille 3hjerter med en beit som ga 4 imp til Black i stedet for 11 til Scorway hvis jeg hadde lest kortene bedre!