Praktisk bridge vs teori

Fra semifinalen i OCBL online juni cup kommer dette spillet hvor det handlet om å være nøyaktig i spilleføringen, det er lagkamp.

Spar 10 i utspill fra vest gir deg denne lille spilleprøven, hvordan vinner du dine 9 stikk etter at du vet vest har begge major?

Her er det viktig å bevare overgangen mellom hendene. Du har 5 stikk i kløver, 2 i spar og 2 i hjerter for 9, men hvordan kombinerer du for å hente alle.

Hvis vi spiller ny spar vil vest stikke med ess og spille ny spar. Det setter opp beiten og vil være en dårlig løsning.

Hvis vi tar de fem kløverstikkene forsvinner inngangen hos blindemann til å hente hjerterstikket, det frister kanskje ikke?

Spiller vi hjerter ess og hjerter knekt vil vest stikke med kongen og spille ny hjerter som setter opp beiten for motspillet med 2 stikk i hjerter, 2 i ruter og spar ess!

Spiller vi spiller ruter går den til kongen hos øst som fortsetter med spar, vest setter opp sparfargen, men da kommer følgende posisjon når du tar kløverstikkene

Hva skal vest kaste når kløver konge spilles?

Ruter ess må beholdes, hjerter konge må være doubleton så da må vest kaste en spar. Det er akkurat det som skal til for at spillefører kan sette opp sitt niende stikk i ruter, vest kan bare ta et stikk i spar og de to siste går til spillefører.

samme posisjon vil oppstå hvis du hadde startet med de fem stikken i kløver!

Det praktiske alternativet er litt enklere, du slipper utspillet til spar dame og spiller hjerter knekt!

Vest kan stikke med hjerter konge og fortsetter selvsagt vest med spar ess og ny spar. Nå kan spillefører nå ta for hjerter ess, kløver til ess, hjerter dame fulgt av kløver som sikrer 9 stikk. Det er den praktiske lønsingen, det finnes ingen motspiller som ikke vil etablere sparfargen med ruter ess som inntak.

Men kan ikke vest gjøre det hele litt vanskelig ved å vri kløver etter hjerterkonge!

Hva skal spillefører da gjøre?

Kløver ess må beholdes som overgang til hjerter dame, så syd vinner på hånden, tar for hjerter ess. Men nå er det vanskelig. Kløver til ess fulgt av hjerter dame og ruter kan øst stikke med kongen og spille spar. Nå henter motspillet beiten med den godspilte hjerteren, spar ess og ess-konge i ruter.

Så da var det skvis/innspillets om var løsningen likevel!