Innspill mot verdens beste

Vi møtte det norske landslaget i kvartfinalen av NBF Realbridge lagturnering. Det var jevnspilt til rett etter halvspilt, men så dro landslaget ifra og vant en klar seier.

Det var nok av spennende spill, personlig syntes jeg dette lille spillet var morsomt.

En hjerter i utspill stakk øst med ess og vridde trumf som jeg slapp til kongen hos vest. Nok en trumf fulgt til min knekt.

Nå ser det hele litt skummet ut. Syd har bare to trumf til å stjele hjerter og må derfor kaste en hjerter på spar honnør. Når sparfargen ikke er fordelt 4-4 blir det heller ikke noe stikk å sette opp der, man blir kanskje avhengig av å finne løsningen i ruterfargen.

For å kombinere mulighetene spilte jeg en liten spar til trumf, hjerter til trumf, spar til trumf og hjerter til trumf. Dessverre falt ikke hjerter konge fra motparten. Nå fulgte spar ess og spar konge med avkast av hjerter og en ruter hos blindemann, dessverre var den fargen fordelt 5-3 hos motparten, vest kastet to hjerter.

Men det gjorde kanskje ikke så mye at øst hadde 5kort spar, posisjonen var nemlig denne

Jeg spilte spar og kastet en ruter fra nord. Verdens beste bridgespiller kom inn på spar 10, men måtte spille tilbake fra E D i ruter som ga kontrakten.

Slik kortene var fordelt ville de fleste planer ført frem, men nå var jeg ikke lengre avhengig av å gjette sitsen i ruter, kontrakten gikk hjem uansett hvor ess, dame og 10 var plassert i ruter.

Spillet gikk ut etter at samme kontrakt ble vunnet i det andre rommet. Der startet motspillet med to ganger hjerter som nok ga spillefører en mer behagelig reise til 9 stikk.