En slags krokodille

Fra de innledende rundene av SBU Winter Fours som ble spilt på Realbridge to helger i januar har jeg hentet dette spillet som ga en fin sluttposisjon.

Det var litt ivrig av Olsen å være med til 3spar. Jeg mente 4ruter som krav, men Olsen fikk kalde føtter og passet det ut, noe som skulle vise seg å være veldig korrekt.

Hjerter 2 i utspill gikk via 6, 7 til trumf hos meg.  Ruter ess trakk damen fra syd. Disse skottene har ofte for sine meldinger, at nord var 6-4 var på ingen måter overraskende – det var godt mulig flere honnører var plassert der.

Trumfstikk måtte nord får, jeg valgte derfor å prøve å sette opp et innspill ved å spille liten spar. Hvis nord har fordelingen 2-6-4-1 og syd har konge-dame i kløver trengs litt hjelp. Syd stakk med spar konge og spilte ny spar tilbake som nord trumfet, jeg kastet spar ess for å bevare overgangene til blindemann. En liten kløver ble returnert, den kunne jeg ikke slippe for da kommer ny spar til stjeling. Jeg stakk derfor med kløver ess og tok ut trumfen i to runder.

Posisjonen var blitt denne

Nå spilte jeg bare ny kløver fra øst, hva skulle motspillet gjøre nå?

Hvis syd legger liten kløver kommer nord inn og må spille hjerter fra esset som gir meg det tiende stikket på hjerter konge.

Bedre gikk det ikke da syd stakk opp med kløver konge og spilte hjerter dame. Ettersom kløverdame falt fra nord kunne jeg trumfe og forlange resten av stikkene når kløverfargen var godspilt.

Syd skulle nok heller spilt hjerter dame enn og gitt sin makker stjeling i spar. Da ville nok min spilleføring ført til beit.