1 div | Katastrofe fra seriemesterne

Det er alltid en krevende balansegang mellom å spille med litt risiko og holde seg innenfor en rimelig sikker plan for meldinger og spill i bridge.

Fra 1-divisjon kommer dette spillet hvor jeg synes risikovilligheten til nybakt seriemester Charlsen gikk over alle støvelskaft.

Du er SYD og ser følgende

Makker tror ikke motparten kan vinne 4 spar, men hva gjør du?

Makker passet 1spar for så å dukke opp igjen med straffedobling av 4 spar som motparten frivillig melder seg frem til.

Er det grunn for å tenke seg litt om eller er det bare å si pass?

Her tenker jeg at det må være et samarbeid. Makker ser du gjenmelder 3 ruter og vil normalt forvente at du kan bidra med noen store kort i motspillet. Din hånd er en liten overraskelse med 8-kort ruter og ingen motspillstikk.

Da tror jeg det er tid for å melde 5 ruter. For alt du vet kan det være spill for 5 ruter mens motparten faktisk vinner 4 spar. Det kan uansett ikke være snakk om mange beitene, hvis noen, i 4 spar.

Seriemester Charlsen sto med på doblingen og måtte betale sin pris da kortene så ut som følger

Selv med ruter i utspill som gir nord flest trumf hjelper ikke stort. Spillefører trumfer, tar for spar ess og løper over til kløver. Nord kan trumfe og spille mer ruter, men syd har ikke inntak til ruterfargen og nord vinner sine to stikk i trumf samt for hjerter dame.

790 var en massiv score for ØV. Ved det andre bordet meldte syd 5 ruter og noterte en doblet beit.  

Med over 1 snitt på butlerscore for 1-divisjon under ett har var nok dette en av få dårlige avgjørelser fra de nybakte seriemesterne. Men det viser at bridge er en krevende øvelse, det er umulig å gjøre riktig på hvert spill.